Lacanals

686771062

Mercè Canals, Badalona 1970. El 1992 em graduo a l’Escola d’Arts Aplicades Pau Gargallo, en l’especialitat d’il·lustració, i començo el meu camí com a dibuixant de llibres per a petits grans lectors, amb una carpeta plena de dibuixos penjada de l'espatlla esquerra.

Fins al moment he centrat el desenvolupament de la meva obra en els camps de literatura infantil i juvenil i llibre de text, col·laborant amb editorials d’àmbit nacional i internacional, i he participat en exposicions col·lectives arreu del món, sempre com a il·lustradora de LIJ.

He format part de l’equip docent de l’Àrea de perspectiva i espai del curs d’il·lustració de l’Escola de la Dona de Barcelona, i des de fa onze anys participo en el Postgrau d'Il·lustració infantil de l’escola EINA.

Treballo i investigo cada dia per posar-me al dia de les noves tendències i refrescar el meu estil. Fa vint-i-cinc anys que omplo els llibres de dibuixos i encara no me n'he cansat! Ep, i a més a més, fa uns anyets que he decidit explorar la meva faceta narrativa com a escriptora i ja he publicat onze contes. El meu primer relat, En Roc sense cap, va guanyar el Premi Mercè llimona 2010.